Drumul din România care duce spre nicăieri a ajuns la EuroNews

drum spre nicăieri piatra neamț
Foto: ziarpiatraneamț.ro

Povestea drumului asfaltat din Piatra Neamț care duce spre nicăieri, terminându-se brusc într-un deal, a ajuns la EuroNews.

Jurnaliștii postului de televiziune scriu că „localnicii din orașul Piatra Neamț din România sunt uimiți de apariția unui drum care nu duce nicăieri”.

„Strada de 200 de metri, care a costat 100.000 de euro, se termină brusc într-un câmp, cu o trecere de pietoni și un indicator „STOP”. Primarul din Piatra Neamț susține că drumul este parte dintr-un plan de modernizare a zonei.

Dragoș Chitic, primarul din Piatra Neamț, a explicat la postul de televiziune Digi24 că s-a asfaltat de câți bani au avut. El a mai afirmat că lucrarea va fi continuată: „E un cartier în dezvoltare. Acolo este un proiect mai amplu de a asfalta toate străzile din acel cartier și se realizează în etape. Suntem într-o primă etapă în acest an, în care am asfaltat de câți bani am avut. E un proiect mai amplu, care urmează să fie continuat anii următori. Constructorul va pune în practică exact proiectul care l-a primit. Deci strada nu se termina acolo. Va fi continuată anul viitor, pe bugetul anului viitor și cu resursele lor din cartier. E un cartier de case acolo. Sunt numeroase autorizații de construcții”.

drum spre nicăieri piatra neamț
Foto: ziarpiatraneamț.ro

EuroNews mai scrie că în România au loc proteste din cauza lipsei de autostrăzi și de infrastructură. În martie 2019, traficul a fost blocat în București după ce mai mulți șoferi și-au oprit mașinile timp de 15 minute pentru a se alătura protestului numit „România vrea autostrăzi #sieu [#metoo]”.

Campania a fost inițiată de omul de afaceri Ștefan Manolache. Mobilizând o echipă de 17 bărbați, Manolache a construit un metru de autostradă în orașul său natal Suceava într-o singură zi. Apoi, el a oprit activitatea în lanțul său de restaurante timp de 15 minute, pentru a protesta față de lipsa de autostrăzi din Moldova, dar și din România.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.