Drumarii: „Așa arată cauciucul mașinii care a provocat accidentul de aseară de pe A1”

FOTO: DRDP Brașov/Facebook
FOTO: DRDP Brașov/Facebook

Un accident în lanț a avut loc pe o bucată finalizată din autostrada dintre Sibiu și Pitești. În urma impactului o persoană și-a pierdut viața. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov le atrag atenția șoferilor să nu circule cu anvelope uzate.

„Așa arăta cauciucul mașinii care a provocat accidentul de aseară de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița! Din păcate accidentul în lanț a provocat și o victimă, după ce unul dintre șoferi a căzut de pe pasaj, în timp ce a încercat să se refugieze din calea mașinilor care circulau cu mare viteză.

Accidentul s-a produs în condiții de ploaie înghețată care estre foarte greu de combătut, pentru că gheața acoperă imediat orice material antiderapant. Cele 8 utilaje din cadrul CIC Boița au acționat cu materiale antiderapante în continuu începând cu ora 18.45 (codul galben de ploaie înghețată fiind emis ulterior, în jurul orei 19), imediat după ce a început ploaia, cu treceri o dată la 30 – 40 de minute pe întregul sector dintre Mohu și Boița”, se precizează pe pagina de Facebook a DRDP Brașov.

Drumarii mai precizează că în paralel, pe toate panourile de afișaj de pe întregul sector de autostradă au fost afișate mesaje de avertizare cu privire la carosabil alunecos și restricție de viteză la 60 km/h. Unul dintre panourile acestea fiind amplasat la doar 1,3 km înainte de zona în care s-a întâmplat accidentul.

Circulația a fost reluată după aproximativ 6 ore, doar după ce ne-am asigurat că nu mai există pericol de alunecare pe șosea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.