Dragnea, despre încercarea Opoziției de a-l da jos: ”Iohannis încearcă să ia țara cu japca! Are apucături dictatoriale”

Liviu Dragnea FOTO: Captură video Facebook
Liviu Dragnea FOTO: Captură video Facebook

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a lipsit de la încercarea parlamentarilor Opoziției de a-l înlătura din funcție, dar a ieșit cu comentarii acide la câteva ore după scandalul din plenul Camerei.

Liderul PSD le-a spus jurnaliștilor că în spatele manevrelor de azi se află președintele Klaus Iohannis.

”Nu e prima dată când au cerut revocarea. Astăzi am văzut încă o încercare disperată de a prelua cu japca o instituţie. Aşa au vrut şi cu Guvernul şi cu Parlamentul şi cu România. Ăsta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca şi casele din Sibiu. Deci ăsta e preşedintele nostru, Iohannis japciul”, a spus Dragnea.

Deputații Opoziției au încercat să îl înlăture azi pe Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, dar și pe Florin Iordache, vice-președintele camerei inferioare, însă fără să reușească formal acest lucru.

De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali şi foşti membri PSD se lăudau că îl au în spate pe Iohannis. I s-a propus lui Florin Iordache cu mandat clar de la preşedintele Iohannis că dacă te ridici de pe scaun şi faci lucrul ăsta te voi pune preşedintele PSD-ului. De asemnea, o coincidenţă în care nu crede nimeni, doamna Mihălcescu a fost chemată la DNA”, a continuat Liviu Dragnea.

Liderul PSD crede că partidul său n-a pierdut majoritatea în Parlament, în ciuda dezertărilor din utlima perioadă.

Liviu Dragnea: ”Nu am pierdut majoritatea parlamentară”

”Eu zic că nu am pierdut majoritatea parlamentară. Sunt mulţi care erau prin sală, unii pe holuri, unii plecaţi, unii cărora acest sistem magnific nu a preluat semnalul deşi au apăsat pe buton. Haideţi să vedem. Nu mă pricep la artimetică, vorbim atunci”, a mai declarat președintele Camerei Deputaților.

El a glumit din nou pe tema Ordonanței de Urgență de amnistie și grațiere, spunând că ”lumea deja se plictisește de această discuție”.

”I-am cerut public lui Tudorel Toader să se găsească o soluţie pentru a se încerca să se repare toate nedreptăţile din România”, a repetat Dragnea.