Două noi simptome pentru coronavirus observate de medicii din România

coronavirus
Foto: icsilviu / pixabay.com

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, spune că trebuie să fie extrem de atenți nu numai la simptomele respiratorii ale coronavirusului, ci și la alte manifestări, care în ultima perioadă au început să apară tot mai des la debutul bolii.

Printre altele, durerile abdominale și scaunele frecvente, dar și durerile puternice de cap ar putea fi semne de COVID-19, chiar dacă tusea sau febra sunt absente, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Capitala Moldovei, la Digi24.

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăț.

Medicul Dorobăț a mai spus că tocmai de aceea este important ca testul de coronavirus să fie făcut tuturor pacienților care se prezintă la medic, indiferent de simptomatologie.

„De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta – suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume – ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei” – a arătat Carmen Dorobăț.

Carmen Dorobăț a mai spus că trebuie să fim atenți și la formele ușoare de boală, pentru că formele ușoare de boală se pot agrava în ziua a șaptea, a opta sau chiar a zecea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.