Două femei au angajat un asasin care l-a ucis pe soțul uneia dintre ele

asasin criminal
Foto: Republica / pixabay.com

Două femei din județul Bihor au fost reținute fiind acuzate că au angajat un asasin care să îl ucidă pe soțul uneia dintre ele, relatează publicația locală bihorjust.ro.

Cele două i-au oferit asasinului 40.000 de lei, iar în urma înțelegerii, la mijlocul lunii decembrie 2021, victima a fost ademenită pe un drum lăturalnic din apropierea vămii Valea lui Mihai. Bărbatul a fost ucis cu două lovituri de topor și a fost înjunghiat de mai multe ori. Ulterior, cadavrul a fost îngropat lângă o fostă carieră de nisip.

Soția bărbatului ucis, prietena sa și bărbatul care a executat omorul au fost reținuți miercuri seara.

Potrivit datelor din ancheta efectuată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, crima a fost comisă pe 18 decembrie 2021, în jurul orei 22:00. Anchetatorii au precizat că omorul a fost pus la cale de soția victimei și de o prietenă a acesteia, care era și verișoara bărbatului ucis.

„În baza înţelegerii dintre cei trei, în seara zilei de 18.12.2021, în jurul orei 22:00, R.A. (prietena soției – n.r.) l-a ademenit pe V.I. (Venkli István – soțul ucis – n.r.) pe un drum lăturalnic al drumului ce duce spre vama Valea lui Mihai, în apropierea localităţii Bărantău, unde N.I. (ucigașul tocmit de prietena soției – n.r.) i-a aplicat victimei, în zona capului, două lovituri cu un topor, după care cei doi (ucigașul plătit și prietena soției -n.r.) i-au aplicat mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdominală, provovându-i leziuni ce au condus la decesul victimei”, a anunțat într-un comunicat de presă Parchetul Bihor.

Inițial, Venkli István a fost dat dispărut, dar anchetatorii au reușit să-i determine pe autorii crimei să își recunoască faptele.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.