Două accesorii care se aleg în funcție de cum arătăm

FOTO: andrewlloydgordon/Pixabay.com
FOTO: andrewlloydgordon/Pixabay.com

Pe lângă haine, mai există două accesorii foarte importante pe care trebuie să le alegem în funcție de cum suntem construiți fizic. Și nu vorbim de mărime, ci strict de aspectele estetice. Este vorba despre ceasuri și mai ales de ramele de ochelari.

Atunci când alegi un ceas e foarte important ca pe lângă culoare și model, să fii foarte atent să se „îmbine” într-un mod armonios cu forma mâinii și dimensiunea încheieturii.

De exemplu, e posibil să-ți placă un ceas cu un cadran mare, însă dacă ai încheietura mai subțirică se va vedea foarte caraghios. E valabil și invers, un ceas mic va arăta inestetic la o încheietură groasă.

Prin urmare, atunci când alegi un ceas, uită-te cu atenție în specificații la dimensiunile ecranului.

De asemenea, e foarte important să te simți confortabil și să alegi un ceas în funcție de tipurile de activități pe care le ai mai des. Contează și ce e la modă, însă utilitatea e mai importantă. De exemplu, dacă ești o fire sportivă, alege un ceas cu o curea potrivită și să-ți satisfacă toate nevoile de peste zi și nu unul clasic.

În ceea ce privește ramele de ochelari este foarte clar că se aleg în funcție de forma feței. Prin urmare, nu cumpăra rame care îți plac, ci care ți se potrivesc. Dacă ai o față rotundă trebuie să știi că ți se potrivesc rame angulare și groase în partea de sus.

Dacă ai o față ovală alege rame cu formă rotundă. Cei care au fruntea lată și bărbia îngustă trebuie să aleagă ochelari de tip „aviator”, iar cei care au fața rotundă ar trebui să aleagă rame dreptunghiulare.

De asemenea, foarte important, dacă ai o față mai mică ar fi bine să nu cumperi rame foarte mari. În ceea ce privește culoarea, ar fi bine să te gândești să-i asortezi cu aproape orice tip de ținută. Negrul merge la orice.

FOTO: andrewlloydgordon/Pixabay.com