Dosarul Tel Drum rămâne la DNA. Ce înseamnă asta pentru Liviu Dragnea!

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Youtube

Parchetul General a decis că dosarul Tel Drum, în care este anchetat liderul PSD Liviu Dragnea, să rămână la Direcția Națională Anticorupție, după ce fusese solicitat de secția specială a magistraților.

”Văzând interesul manifestat de mai mulți jurnaliști privind conflictul de competență ivit între Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în cursul instrumentării dosarului intitulat în mass media ,,dosarul Tel Drum”, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin ordonanța nr. 412/C/2019 din data de 12.03.2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, în temeiul art. 63 alin.1 și alin. 4 din Codul de procedură penală, art 881 alin 5 din Legea nr. 304/2004 și art. 1 alin. 31 din O.U.G. nr. 43/2002, stabilirea competenței de soluționare a dosarului nr. 986/P/2014 în favoarea Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Soluția a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J.”, a comunicat Parchetul General.

Secția de anchetă a magistraților a încercat de 4 ori până acum să preia dosarul Tel Drum, pe motiv că în acest caz sunt vizați și magistrați.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis redeschiderea dosarului Tel Drum anul trecut, la cererea procurorilor DNA. Acest dosar fusese închis în 2013, însă raportul OLAF care făcea trimitere la numeroase fraude cu fonduri europene în sfera de influență a Tel Drum a dus la redeschiderea acestuia.

Dosarul vizează modul în care a fost privatizată compania Tel Drum şi contractele pe care această firmă le-ar fi primit de la Consiliul Judeţean Teleorman în perioada când preşedinte al CJ era Liviu Dragnea

DNA a instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul Tel Drum, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.