Donații de peste 1 milion € pentru polițistul care l-a împușcat pe Nahel. Doar 200.000 € pentru familia adolescentului

nahel
Foto: news.sky.com

Opinia publică din Franța este indignată după ce pentru polițistul care l-a împușcat mortal pe adolescentul Nahel s-au strâns donații de peste 1 milion de euro, în vreme ce pentru familia tânărului ucis s-au strâns de 5 ori mai puțini bani (circa 189.0000 de euro), relatează publicația „Le Monde”.

Strângerea de fonduri pentru polițist a fost lansată de un comentator de extremă dreapta pe nume Jean Messiha, care este un apropiat al politicianului anti-islam Eric Zemmour. Peste 50.000 de oameni au trimis bani către fondul lansat online pe site-ul de donații Gofundme.com de către Messiha.

În schimb, pentru familia lui Nahel, adolescentul în vârstă de 17 ani care a fost împușcat mortal, de la distanță foarte mică, deoarece nu a vrut să oprească la solicitarea polițiștilor, s-au strâns doar 189.000 de euro. Nefiind major, Nahel nu avea dreptul să conducă, iar polițistul care l-a împușcat a declarat că s-a temut că tânărul ar putea să calce pietonii. Tânărul se afla la volanul unei mașini Mercedes.

Bunica lui Nahel a declarat că are „inima frântă” din cauza susținerii arătate pentru polițist. „El a luat viața nepotului meu. Acest om trebuie să plătească, la fel ca oricare altul. Am încredere în sistemul de justiție. Cred în justiție”, a declarat femeia.

Nahel Merzouk era cetățean francez de origine algeriană. El locuia împreună cu mama sa în Nanterre, o suburbie a Parisului.

Fondul lansat pentru polițist a ajuns la peste 1.023.000 de euro până luni după-amiaza, având contribuții de la peste 51.900 de persoane. Cea mai mare donație individuală a fost de 3.000 de euro.

Polițistul, pe nume Florian M., a fost reținut și acuzat de omor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.