Donald Tusk, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă: ”Judecătorii, nu politicienii, decid cine este vinovat și cine nu”

Viorica Dăncilă a stat față în față cu Donald Tusk. Foto: Twitter

Polonezul Donald Tusk, președintele Consiliului European, a postat o fotografie din timpul întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul român Viorica Dăncilă.

”Poate că sunt de modă veche, dar continuu să cred că este responsabilitatea judecătorilor și nu a politicienilor să decidă cine este vinovat și cine nu”, a scris Donald Tusk, pe contul lui de Twitter.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care România a preluat de la 1 ianuarie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Donald Tusk a făcut senzație la începutul anului, când a susținut un discurs în limba română la Ateneu, în cadrul ceremoniei de preluare a șefiei Consiliului UE.

„Prim-ministrul României a apreciat implicarea activă a președintelui Consiliului European în dezbaterile privind viitorul Europei și angajamentul său pentru consolidarea proiectului european și conturarea viitoarei agende strategice a Uniunii. Demnitarul român a reiterat sprijinul României pentru o Europă puternică și unitară în toate dimensiunile sale – politică, economică și socială – fără diviziuni între membrii săi”, a comunicat sec Guvernul României într-un comunicat, după ședința de la Bruxelles.

Ziua a început cu o eroare a purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Schinas Margaritis, care a prezentat-o pe Viorica Dăncilă drept premierul Bulgariei.