Donald Trump s-a sucit: ”Cred că măștile sunt bune. Am fost văzut purtând una”

FOTO: Gage Skidmore/Pixabay,com
FOTO: Gage Skidmore/Pixabay,com

După ce a refuzat constant să poarte mască de protecție în public, președintele american Donald Trump a declarat că este în favoarea accestora.

Miercuri, numărul de cazuri noi de infecție cu coronavirus a crescut cu peste 52.000, un record zilnic pentru Statele Unite ale Americii, cea mai greu încercată țară de epidemia de coronavirus.

”Sunt cu totul de acord cu purtarea măștii. Cred că măștile sunt bune”, a declarat Trump pentru Fox Business, adăugând: ”Am fost văzut purtând una”.

”Dacă sunt într-o situație aglomerată, cu mulți oameni, aș purta cu siguranță mască”, a mai spus Trump în interviul acrodat jurnaliștilor americani.

”Semăn cu Călărețul Singuratic (n.r. – Lone Ranger, personaj de desene animate care purta o mască neagră peste ochi). Nu am nicio problemă cu asta, iar dacă oamenii se simt bine purtând mască ar trebui să o facă”, a mai declarat președintele american.

Rivalul său în viitoarele alegeri prezidențiale, democratul Joe Biden, a promis deja că va impune prin mandat federal purtarea măștii în public. De cealaltă parte, Trump a spus că o astfel de acțiune este inutilă și consideră că purtarea măștii e o chestiune de alegere personală.

Situația epidemiologică din SUA este una complicată. Statele Unite ale Americii au cel mai mare număr de cazuri pozitive – peste 2,6 milioane – și peste 128.000 de decese provocate de virusul COVID-19.

”Cred că lucrurile vor fi mai bune cu coronavirusul. Cred că, la un moment dat, va dispărea pur și simplu. Eu așa sper”, a spus Trump.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.