Donald Trump îl va primi pe Klaus Iohannis la Casa Albă

Donald Trump (Facebook)
Donald Trump (Facebook)

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu Donald Trump în 9 iunie, în ultima zi a vizitei de cinci zile pe care o va face în Statele Unite ale Americii.

Administrația Prezidențială a anunțat că liderii celor două țări vor discuta ”perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite”, iar ”Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite”.

Un mesaj similar a fost transmis și de secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, care a confirmat faptul că „președintele Donald J. Trump îl va primi pe președintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, pe 9 iunie 2017, într-o vizită de lucru”. ”Președintele Trump dorește să discute modalități de aprofundare a relațiilor și de întărire a parteneriatului strategic dintre Statele Unite și România”, a adăugat Spicer.

Președintele României va participa, în timpul vizitei la Washington, ca invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee (AJC), unde va primi distincția ‘Light Unto the Nations’, cea mai înaltă distincție a organizației cu o istorie de peste 110 ani.

Printre alți lideri de stat care au primit ”Light Unto the Nations” se numără Angela Merkel, Nicolas Sarkozy sau Bill Clinton.

Distincția va fi prezentată, cu ocazia unui moment special, în cadrul Forumului Global, World Leaders Plenary. La eveniment participă peste 2.500 de invitați din 70 de țări.

Va fi a doua vizită pe care o face Klaus Iohannis la Casa Albă, președintele român fiind primit și de precedentul președinte american, Barack Obama.