Donald Trump are coronavirus

Donald Trump. Foto: YouTube

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat, pe contul său de Twitter, că a fost testat pozitiv pentru coronavirus. De asemenea, și soția sa, Melania, a fost infectată cu Sars-Cov-2.

„Vom începe carantina și procesul de recuperare imediat. Vom trece prin asta împreună”, a scris președintele Trump pe Twitter.

Anunțul vine după ce liderul de la Casa Albă și soția sa au intrat în carantină și așteptau rezultatele testelor pentru coronavirus după ce o colaboratoare aproapiată a lui Trump, Hope Hicks, s-a infectat.

Hope Hicks se afla la bordul Air Force One împreună cu preşedintele american când acesta a zburat marţi la Cleveland, în statul Ohio, pentru a participa la dezbaterea electorală cu Joe Biden. De asemenea, ea a mers cu el miercuri în Minnesota pentru un miting de campanie.

Medicul președintelui a spus că acesta este „bine”, dar nu a făcut nicio precizare dacă are simptome specifice virusului. De asemenea, starea Melaniei Trump este bună, a adăugat medicul Sean P. Conley, scrie nytimes.com.

Medicul a adăugat că Donald Trump va rămâne izolat la Casa Albă și că își va îndeplini sarcinile „fără întrerupere”.

Trump va fi atent supravegheat medical de cei mai mari profesioniști în domeniu, iar informațiile privind starea lui de sănătate vor fi aduse la cunoștința publicului, a spus Conley.