Doi turiști germani s-au ales cu dosar penal pentru că au crezut că România este în Schengen

germani biciclete trecere ilegală frontieră
Foto: www.presasm.ro (fotografie cu scop ilustrativ)

Doi turiști germani s-au ales cu dosar penal pentru că au crezut că România este în spațiul Schengen, relatează publicația locală PresaSM.

Cei 2 se aflau în vacanță în România și se plimbau cu bicicletele în județul Satu Mare, iar la un moment dat au trecut în Ungaria, în jurul orei 17:40.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care turiștii au ocolit obstacolul de beton și bariera amplasate pe drum, trecând astfel ilegal frontiera din România în Ungaria la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Polițiștii de frontieră români i-au informat pe cei maghiari, care au trimis un echipaj ce i-a reținut pe cei 2.

Turiștii au declarat că sunt în concediu şi că se plimbă cu bicicletele ghidându-se cu ajutorul aplicației GPS a telefoanelor mobile. Astfel au ajuns în localitatea Petea, unde aplicația le-a arătat că este un punct de trecere a frontierei. Fiind obișnuiți să călătorească liber prin Europa, fără controale vamale între ţări, nu au știut că nu pot să treacă frontiera prin acel loc.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.