Doi polițiști români, eroi în Italia, după ce au salvat mai mulți turiști: „We love Romania”

polițiști români italia
Cei doi polițiști români. FOTO: MAI

Doi polițiști români aflați în Roma, Italia, au salvat mai mulți turiști străini prinși la mijloc între ultrașii echipelor de fotbal Lazio și Sevilla.

Întregul șir al evenimentelor a fost relatat de Ministerul Afacerilor Interne pe pagina sa de Facebook.

Cei doi nu erau în timpul serviciului și mergeau spre hotelul unui prieten, unde urmau să sărbătorească ultima zi de misiune a unuia dintre ei. Când au ajuns acolo, au văzut că centrul orașului era plin de turiști spanioli veniți să vadă meciul dintre Sevilla și Lazio ce avea loc a doua zi.

Apoi au început să se audă strigăte, iar polițiștii români au ieșit în fața hotelului, unde au văzut un grup de 20 de persoane.

„Ne-au atacat fanii lui Lazio”, au spus niște turiști englezi. Polițiștii români i-au băgat pe turiști în hotel și au închis ușile acestuia, după care au ieșit în stradă pentru a-i ajuta pe polițiștii italieni. Potrivit MAI, „în stradă era un adevărat câmp de război”, iar „indivizi cu cagule și bâte loveau pe oricine se afla în zonă. Nu conta dacă era femeie sau copil, suporter sau turist”.

Polițiștii români i-au prins pe doi dintre agresori care tocmai își aruncaseră cagulele și încercau să scape intrând într-un magazin. I-au imobilizat și i-au predat poliției italiene.

După ce lucrurile s-au liniștit, turiștii străini le-au mulțumit polițiștilor români. „Mi-ați salvat familia! Mulțumesc!”, le-a spus unul dintre ei, iar alții au completat: „We love Romania”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.