Doi adolescenți au fost amendați pentru că s-au sărutat în parc. Polițistul: Nu purtau mască

FOTO: Candid_Shots/Pixabay.com
FOTO: Candid_Shots/Pixabay.com

Un polițist local i-a amendat pe doi adolescenți pe care i-a surprins sărutându-se într-un parc din Ploiești. Cei doi au primit câte 250 de lei amendă pentru că nu purtau mască de protecție în spațiul public.

Fiul meu se afla în parc, pe bancă, în compania unei fete. Cei doi se sărutau, iar în jurul lor nu se afla nimeni. Polițistul local a venit din spate pentru a-i putea surprinde pe cei doi, iar apoi i-a amendat. A scris în procesul verbal că băiatul meu a fost depistat în parcul de joacă pentru copii fără a purta mască de protecție. Mi se pare un abuz și o josnicie. Alte infracțiuni nu avea de constatat?” a transmis mama băiatului de 16 ani, potrivit observatorulph.ro.

Femeia spune că a plătit amenda fiului său, însă va cere explicații conducerii Poliției Locale Ploiești pentru că e de părere că a fost un exces de zel din partea agentului.

Directorului instituției, Adrian Vaida, a declarat că va fi demarată o anchetă pentru a lămuri situația în acest caz.

O amendă ciudată a fost dată și de Poliția Locală din Iași, în urmă cu mai bine de un an. O tânără a fost amendată cu 150 de lei după ce a fost surprinsă în timp ce se dădea într-un balansoar dintr-un parc. Acesta a povestit că a folosit leagănul 5 minute și a fost amendată exact când se dădea jos pentru a pleca.

„Măcar de stăteam mai mult. În timp ce scriau amenzile, că mai eram cu cineva, niște copiii nesupravegheați, ceea ce încalcă mult mai mult regulamentul, săreau pe căluții din parc cu picioarele și le-am atras atenția că așa ceva nu se poate! Nu sunt o golancă, ies din casă rar pentru că învăț și folosesc un leagăn iar lângă noi se întâmplă asta și nu vedeți?

Colegul celui care mi-a scris amenda, fiind mai recalcitrant de la început, mi-a strigat că nu îi spun eu cum să își facă meseria, ei sunt doar 2 și acum au treabă cu noi, nu pot fi în același timp și aici și acolo. Mi s-a părut strigător la cer că poți să fii așa incorect.

Acei copii care erau la 11 noaptea singuri în parc au fost goniți în final pentru că distrugeau leagănele extrem de evident și atât. Iar eu ca un cetățean salariat am luat amendă pentru că am depășit limita de vârstă. Deci… fiți cu băgare de seama!”, a povestit tânăra amendată, pentru Ziarul de Iași.

FOTO: Candid_Shots/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.