Doctorița care a ignorat-o toată noaptea pe Alexandra Ivanov a fost dată afară de la maternitate

Alexandra Ivanov
Foto: Alexandra Ivanov (Facebook)

Doctorița Mariana Pitrop, care era de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a agonizat fără să fie ajutată după ce sarcina i se oprise din evoluție, a fost dată afară de la Maternitatea Botoșani, relatează „Botoșani News”.

Comisia de disciplină a decis desfacerea contractului de muncă de la 1 decembrie, pe motiv că medicul nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu. De asemenea, asistenta care era de gardă a fost sancționată cu reducerea salariului cu 10% timp de 3 luni.

Deși avea dureri mari și sângerări, tânăra în vârstă de 25 de ani a fost ignorată toată noaptea de către cadrele medicale de la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoșani.

La internare i s-au făcut analize și i s-au dat un ser fiziologic și un medicament, dar apoi nu a mai primit îngrijiri medicale, deși s-a rugat de medici să o ajute. Când a fost dusă în sala de operație era prea târziu.

Un control realizat la spital a stabilit că, în intervalul de timp 00:45 – 07:35, nu a fost efectuată nicio manevră de îngrijire.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoșani a fost amendat cu suma de 42.272 de lei (circa 8.500 de euro) de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Amenda a fost aplicată pentru că spitalul nu și-a respectat obligația de a presta servicii medicale spitalicești.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.