Djokovic a obținut suspendarea expulzării din Australia. Reacția lui Nadal în acest scandal

FOTO: Carine06/Wikimedia Commons
FOTO: Carine06/Wikimedia Commons

Numărul 1 mondial în tenisul masculin, Novak Djokovic, a contestat în justiția australiană decizia autorităților de a-i anula viza și de a-l expulza din țară. Prin urmare, cel puțin până luni, când se va da un verdict în instanță, Djokovic poate rămâne la Melbourne.

Avocații sârbului au termen până sâmbătă să depună noi probe care să ateste validitatea scutirii medicale pe care acesta a prezentat-o. Între timp, sportivul se află în carantină, într-un hotel din Melbourne.

Preşedintele Serbiei a declarat că a vorbit cu liderul mondial la telefon şi a scris pe contul său de Instagram că „toată Serbia că este cu el (Djokovic) şi că autorităţile vor lua toate măsurile necesare pentru ca răul tratament la care a fost supus cel mai bun jucător din lume să înceteze imediat”.

Pe scurt, Djokovic vrea să participe la primul mare turneu de tenis al anului fără să fie vaccinat, o condiție impusă de Australia. Acesta a prezentat o scutire medicală în care scrie că ar putea avea reacții adverse dacă se vaccinează.

Rafael Nadal, care s-a recuperat recent după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, spune că „e normal ca oamenii din Australia să fie fustrați cu privire la acest caz”.

„Ce se întâmplă nu e bine pentru nimeni. Dar nu o pot avea o opinie clară pentru că nu știu toate detaliile. Pare o situație dificilă. Tot ce pot să spune e că am trecut prin multe provocări și că multe familii au suferit mult în acești doi ani de pandemie.

E normal ca oamenii de aici din Australia să fie frustrați cu privire la acest caz. Au trecut prin perioade de lockdown și mulți nu s-au putut întoarce acasă. Pot spune că eu cred în specialiștii din medicină, iar dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm, atunci ne vaccinăm. Acesta este punctul meu de vedere.

Am avut COVID, am fost vaccinat de două ori. Dacă te vaccinezi, nu ai nicio problemă în a juca aici. Asta e clar. De restul nu vreau să vorbesc. Dar e clar, dacă ești vaccinat, atunci poți juca la Australian Open și oriunde. Lumea a suferit destul pentru că nu s-au urmat regulile.

Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulți oameni au murit în ultimii doi ani și, în opinia mea, vaccinul e singura soluție pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiștii, iar eu nu pot avea o altă părere.

Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe.

Sigur, nu-mi place situația asta. Îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, știa condițiile de multe luni. A luat altă decizie”, a spus Rafa Nadal.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.