Dispare o vacanță. Cum ar putea arăta anul școlar 2019 – 2020

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Ministerul Educației a publicat un proiect cu privire la structura anului școlar 2019 – 2020. Potrivit propunerii, primul semestru ar urma să aibă 14 săptămâni. Cursurile vor începe pe 16 septembrie și se vor încheia pe 20 decembrie.

În perioada 26 octombrie – 3 noiembrie, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar sunt în vacanță. Vacanța de iarnă ar putea fi de pe 21 decembrie până pe 12 ianuarie.

Vacanța intersemestrială care a fost săptămâna trecută nu mai apare în propunerea Ministerului Educației.

Semestrul al II-lea va avea 21 de săptămâni dispuse între 13 ianuarie 2020 și 19 iunie 2020. Cursurile vor începe pe 13 ianuarie. Prima vacanță din semestrul al II-lea va fi între 4 aprilie și 21 aprilie. Apoi, vacanța de vară va începe pe 20 iunie și se va încheia pe 13 septembrie.

În propunerea de ordin de ministru se mai specifică faptul că pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie în data de 5 iunie 2020.

De asemenea, pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 34 de săptămâni de cursuri și se încheie în data de 12 iunie 2020.

Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internațională a educației şi ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului.

Programul național „Şcoala altfel” se va desfășura în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai
2020, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

Intervalul aferent programului „Școala altfel” nu va coincide cu perioada în care se susţin lucrările scrise semestriale (tezele).

Pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional și din învățământul postliceal se pot organiza activităţi de instruire practică în săptămâna dedicată programului „Școala altfel”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.