Discursul lui Zelenski pentru poporul ucrainean: Nu ne temem de nimic și de nimeni

Volodimir Zelenski FOTO: gov.ua/Wikimedia Commons
Volodimir Zelenski FOTO: gov.ua/Wikimedia Commons

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut un discurs în care a acuzat Rusia de distrugerea eforturilor de pace și a exclus orice concesie teritorială.

Președintele Ucrainei a acuzat Rusia de încălcarea teritoriului suveran al Ucrainei și a declarat că acest lucru ar putea însemna că Moscova a pus capăt negocierilor de pace Minsk, menite să pună capăt conflictului separatist din estul Ucrainei.

„N-am angajat pe calea pașnică și diplomatică, o vom urma și numai pe ea. Ne aflăm pe pământul nostru, nu ne temem de nimic și de nimeni, nu datorăm nimic nimănui și nu vom da nimic nimănui”, a declarat președintele Zelenski.

Șeful statului ucrainean a cerut organizarea unui summit de urgență al liderilor Ucrainei, Rusiei, Germaniei și Franței, îndemnându-i în același timp pe aliații Ucrainei să ia măsuri împotriva Rusiei.

„Ne așteptăm la pași clari și eficienți de sprijin din partea partenerilor noștri. Este foarte important să vedem cine este prietenul și partenerul nostru real și cine va continua să sperie Federația Rusă cu vorbe”, a mai spus Zelinski.