Discurs halucinant al unui inspector general. Nu poate să lege două propoziții cu sens la deschiderea anului școlar

dâmbovița inspector general școlar
Captură video: Ripostapenet/Damboviteanul.com

Adriana Tudose, inspector școlar general în județul Dâmbovița, nu a fost capabilă să lege două propoziții cu sens în discursul ținut la început de an.

La deschiderea anului școlar, ea a fost invitată la Seminarul Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Târgoviște. În discursul său, presărat cu foarte multe „ăăă-uri” și pauze, ea s-a bâlbâit de mai multe ori și nu a reușit să spună nimic inteligibil.

Într-un final, Tudose a dat vina pe emoții.

„Preacurcenici părinți, domnule primar, doamnă prefect, domnilor deputați, stimată asistență, dragi părinți, stimați… dragi elevi…

Ăăă, mă bucur foarte mult, și sunt onorată să mă aflu astăzi, aici, la Seminarul Teologic Ioan… Sfântul Ioan Gură de Aur, mă onorează această prezență… și … sunt foarte… în primul rând sunt foarte emoționată să mă aflu aici… Ăăă… Școala… este… un… mijloc prin care noi…

Școala este un reper… în care formează personalități solide, de aceea… ăăă… vreau să vă spun că diversitatea este una dintre principiile care stau la baza educației. Ăăă… cadrele didactice au… au… ăăă… Vă rog să mă scuzați, am emoții!”, a spus inspectorul general.

Daniel-Codruţ Blaga, deputat USR de Dâmbovița, a cerut explicații din partea Ministerului Educației cu privire la numirea Adrianei Tudose în funcția de inspector școlar general.

„Discurs halucinant al șefei Inspectoratului Școlar Dâmbovița! Ascultați clipul video de mai jos. Adriana Tudose a fost proaspăt instalată de PSD-PNL în fotoliul de inspector școlar general în județul nostru. Din păcate, nu este în stare să lege două propoziții în discursul de la deschiderea anului școlar.

Cer public doamnei Ligia Deca, ministrul Educației, să explice această numire. Ce competențe are doamna Adriana Tudose pentru această funcție dacă nu știe nici să vorbească în limba română”, a declarat Blaga.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.