Din ce țară e turistul care și-a scris numele pe Colosseum

turist colosseum roma
Sursa: Captură YouTube

Turistul care și-a scrijelit numele său și pe al iubitei sale pe un zid al Colosseumului din Roma a fost identificat. El este din Marea Britanie și riscă până la 5 ani de închisoare pentru fapta sa, relatează CNN.

Bărbatul a gravat „Ivan + Hayley 23” pe Colosseum, celebrul amfiteatru roman din capitala Italiei, vechi de aproape 2.000 de ani.

El a fost filmat de un trecător în timp ce scria cele două prenume, iar astfel a fost identificat de poliție. Bărbatul și partenera sa sunt din Marea Britanie.

Carabinierii, o forță de poliție militară, au „identificat persoana presupusă a fi responsabilă pentru actul necivilizat și absurd comis la Colosseum”, a anunțat pe Twitter ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano.

„Un gest care a jignit pe toată lumea de pe glob care apreciază valoarea arheologiei, a monumentelor și a istoriei”, a adăugat el.

Tweet-ul său a confirmat că „Ivan și Hayley” sunt considerate a fi numele turistului și al iubitei sale. Ulterior, ministrul a dat de înțeles că acest caz va ajunge în instanța în judecată.

„Sper că justiția își va urma cursul, aplicând legea cu rigurozitate”, a scris el. „Dacă se va ajunge la proces, Ministerul Culturii va apărea în calitate de reclamant”.

Dacă va fi găsit vinovat de o infracțiune, bărbatul ar putea fi condamnat la plata unei amenzi de cel puțin 15.000 de euro sau ar putea primi până la 5 ani de închisoare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.