Digi România și patronul Prima TV vor să cumpere Telekom România

Foto: Pixabay

Digi Romania deţinută de Zoltan Teszari şi o companie deţinută de omul de afaceri Adrian Tomşa cumpără operatorul de telefonie mobilă Telekom România, printr-o companie de tip vehicul de investiţii, scrie publicaţia Economedia.ro, care citează un anunţ al Digi pe Bursa de Valori Bucureşti. 

Digi transmite că încheierea tranzacţiei este condiţionată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obţinerea aprobărilor necesare de la autorităţile competente şi finalizarea şi semnarea documentaţiei aferentă Tranzacţiei.

Conform înţelegerii dintre acţionarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacţia este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piaţă ca operator independent de telecomunicaţii.

West Network Invest este deţinută în proporţie de 75% de Adrian Tomşa şi în proporţie de 25% de RCS RDS SA (DIGI COMMUNICATIONS N.V. este asociat indirect cu 23,39%), conform datelor de pe platforma Termene.ro.

Președintele Consiliului Concurenței: „Este mult mai complicat”

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a precizat, pentru Hotnews.ro, că analiza acestei tranzacții va fi mult mai dificilă decât cea notificată anterior de patronul Clever Media.

„Din punct de vedere concurențial e mult mai complicat pentru că Digi România e un actor mare pe piață. Analiza acestei tranzacții va fi o operațiune prioritară și vom aloca resurse, dar nu e un caz simplu”, a declarat luni seara pentru HotNews.ro Bogdan Chirițoiu.