Digi 4K, prima televiziune 4K din România, emite de astăzi

digi 4k prima televiziune 4k
Foto: StockSnap / pixabay.com

Digi 4K, prima televiziune din România care emite Ultra HD, va începe să emită din acest weekend.

De sâmbătă, 24 noiembrie, postul va intra în etapa de teste, iar abonații Digi TV vor putea experimenta, pentru început, calitatea 4K a unor meciuri de fotbal, transmisiuni din motorsport și documentare.

Duminică, 25 noiembrie, de la ora 15:00, iubitorii motorsportului se vor putea delecta cu transmisiunea live a Marelui Premiu al Emiratelor Arabe Unite (EAU), desfășurat la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina (în direct și pe Digi Sport 2).

Telespectatorii vor asista la singura cursă din calendar care se desfășoară la crepuscul, bucurându-se de calitatea imaginii Ultra HD și de spectacolul cailor-putere dezlănțuiți pe una dintre cele mai moderne și mai strălucitoare piste din Marele Circ, anunță RCS & RDS, trustul din care fac parte televiziunile Digi.

Digi 4K – Cine poate vedea noul post

Într-o primă etapă, postul va fi disponibil pentru abonații din marile orașe, iar treptat difuzarea se va extinde la toată rețeaua de abonați la servicii de televiziune digitală.

Postul va fi disponibil doar în grila Digi TV (cablu digital), gratuit, pentru perioada de testare, iar identificarea canalului se va realiza doar prin rescanare.

Pentru a viziona corect și la calitatea 4K programele televiziunii abonații trebuie să dețină un televizor cu rezoluție Ultra HD.

”Pentru Digi | RCS & RDS, testarea și apoi lansarea televiziunii Digi4K, în premieră în România, continuă istoria noastră de 25 de ani în a oferi cele mai bune servicii, la cele mai competitive prețuri din piață și pentru orice categorie de consumatori”, a mai declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte al Grupului Digi | RCS & RDS, citat într-un comunicat de presă.

Foto: StockSnap / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.