Digi 24 închide televiziunile locale. Mai mulți jurnaliști pleacă

Digi 24 a anunțat, printr-un comunicat, că închide studiourile locale și dorește întărirea echipei centrale. De asemenea, rețeaua de corespondenți va fi extinsă de la 12 la 18 echipe.

„Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24.
Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunțarea la licențele audiovizuale ale studiourilor regionale și va crește nivelul de dotare a echipelor de corespondenți”, potrivit comunicatului citat.

Compania explică această decizie prin schimbarea „semnificativă” a pieței media și a comportamentul de consum al publicului telespectator , „o parte din public migrând spre conținuturile difuzate online sau multi-platformă”.

„Site-urile televiziunilor sau site-urile de știri atrag tot mai mulți vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienței altor canale. Conținuturile difuzate online oferă nu numai informație de interes național și internațional, ci și actualitate din proximitate (regiune, localitate)”, mai spune Digi 24.

Potrivit Paginademedia.ro, prezentatorul Tudor Mușat, dar și câțiva reporteri, editori și producători vor părăsi Digi 24. Tudor Mușat era în echipa postului din martie 2014. Înainte de ajunge la postul Digi, jurnalistul a moderat emisiuni a postul Realitatea TV. A mai lucrat la Mediafax, Pro FM, iar timp de trei ani, între 1996 și 1999, a fost redactor și producător la BBC Londra.

Din informațiile Paginademedia.ro, pleacă Francesca Simionescu (social), Mihaela Brazdeș (social), Arina Delcea (politic) și Cristi Popa.

Alte nume care pleacă sunt George Simionescu (producător) și Andra Mitu (editor).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.