Dezastru la examenul de titularizare. Ce note au luat profesorii

examen școală liceu bac
Sursa: giovannacco / pixabay.com

Mai puțin de 50% dintre candidații de la examenul de titularizare din acest an au obținut note de minimum 7, care să le permită să devină titulari pe un post de cadru didactic.

Ministerul Educației a publicat astăzi, 18 iulie, rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar (sesiunea 2023).

Cunoscut și drept examenul de titularizare, concursul a avut loc în data de 12 iulie 2023.

48% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), procentul fiind aproximativ la același nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%).

Din promoția curentă, 44,99% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), procent apropiat de nivelul înregistrat în anul anterior (45,83%).

127 de candidați au obținut nota 10 (146 în anul 2022 și 130 în anul 2021), iar 11.321 de candidați au obținut note între 7 și 9,99.

În centrele de evaluare au fost transmise 23.892 de lucrări, fiind notate 23.850 de lucrări. Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, 42 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Alți 26 de candidați au fost eliminați din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Toți candidații aflați în aceste situații nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 – 2024.

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.