Dezastru istoric: Serena Williams a pierdut 12 game-uri la rând

FOTO: Boss Tweed/via Wikimedia commons
Serena Williams FOTO: Boss Tweed/via Wikimedia commons

Serena Williams a suferit una dintre cele mai categorice înfrângeri din extraordinara sa carieră, azi-noapte, în primul tur de la San Jose, în California.

Americanca în vârstă de 36 de ani a fost zdrobită de britanica Johanna Konta (locul 48 în lume) cu incredibilul scor de 6-1, 6-0.

Serena Williams, care a câștigat 23 de titluri de Grand Slam, a pierdut ultimele 12 game-uri ale partidei, rezistând doar 52 de minute pe cimentul californian.

Este pentru prima oară în cariera profesionistă a Serenei Williams când aceasta nu reușește să câștige cel puțin două game-uri într-un meci. Mai mult, Serena nu mai pierduse un set la zero de aproape patru ani. Simona Halep fusese ultima jucătoare ce reușise acest lucru.

Williams, care a disputat azi-noapte primul meci după finala pierdută la Wimbledon, a făcut numeroase greșeli în partida cu Konta. Serena a reușit doar 9 lovituri câștigătoare și a comis 25 de erori neforțate.

Serena Williams, fără titlu câștigat în 2018

”Johanna a jucat foarte bine în al doilea set, în timp ce eu nu am fost deloc la înălțime nici măcar în primul set. Știu că pot juca de un milion de ori mai bine”, a declarat Serena Williams.

”Am multe lucruri pe cap, nu am timp să fiu șocată de o înfrângere”, a mai spus americanca, devenită de curând mamă. Turneul de la San Jose este al cincilea la care participă Serena Williams după naștere. În 2018, cea mai titrată jucătoare în activitate nu a câștigat niciun titlu.

Dacă Serena Williams a părăsit turneul californian, în turul doi s-a calificat românca Mihaela Buzărnescu, cap de serie 5. Bucureșteanca a învins-o pe americanca Sachia Vickery, după trei seturi foarte aprinse: 6-3, 4-6, 6-3.

În partida următoare, Buzărnescu va încrucișa racheta cu adolescenta Amanda Anisimova, jucătoare din SUA, venită din calificări.