Despre SEO și cum poți ajuta afaceri să se dezvolte

De când am intrat în era internetului, auzim o mulțime de termeni folosiți de către experți și alte persoane care lucrează în acest domeniu și despre cum există multe tehnici prin care să îți faci afacerea mai cunoscută.

Oricine are o afacere – un magazin să zicem – știe că a avea un website este în ziua de azi imperios necesar. Și și mai important este că acest site trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni pentru a deveni profitabil. Cu acest lucru pot ajuta experți specializați, atât în SEO, cât și în Google Ads, design UX și conținut. Lucrând împreună, ei pot să aducă cele mai bune rezultate.

Dacă ești la început în această mare lume a internetului, ai ajuns la locul în care trebuie, deoarece azi îți spunem ce este SEO și cum poți, cu ajutorul său, să ajuți afaceri mici și mari să fie mai vizibile. Partea bună în povestea SEO este că poți să faci un curs de SEO și să deslușești misterele acestui domeniu mereu în schimbare și plin de provocări.

Ce înseamnă SEO

SEO sau, pe lung, optimizarea pentru motoarele de căutare (in engleză, Search Engine Optimization), înseamnă o serie de strategii și tehnici prin care acestea sunt puse în practică și care ajută orice afacere prezentă și online să fie cât mai vizibilă în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare.

Pe scurt, câteva dintre tehnicile despre care îți spuneam, sunt:

  • optimizarea tehnică a site-ului, pentru a fi indexat corespunzător și pentru a avea o bună viteză de încărcare;
  • optimizarea conținutului de pe site, fie el text, foto sau video;
  • căutarea de cuvinte cheie care să ajute această optimizare;
  • optimizarea structurii și arhitecturii a siteului, astfel încât ea să fie prietenoasă, atât cu motoarele de căutare, cât și cu utilizatorii care ajung pe site;
  • obținerea de linkuri relevante pentru specificul site-ului și a afacerii;
  • Monitorizarea rezultatelor și ajustarea strategiei, în funcție de ele.

SEO este un domeniu mereu în mișcare și plin de provocări care te vor ajuta să nu te plictisești niciodată lucrând.

Cele mai importante detalii, însă, înainte să intri în această lume, sunt cele care țin despre cum poți să ajuți tu afacerile – indiferent de dimensiunea acestora – să fie mai cunoscute și astfel mai profitabile. Văzând rezultate palpabile, satisfacția va fi cu atât mai mare.

Cum poate SEO să ajute orice afacere prezentă pe www

Că SEO este indispensabil atunci când o afacere are un website pe care vrea să îl facă mai cunoscut este de la sine înțeles. Care sunt rezultatele acestor tehnici vei afla acum și, de ce nu, le vei putea vedea odată ce începi să activezi în acest domeniu.

Îmbunătățești poziționarea siteului în rezultatele neplătite pe care motoarele de căutare le afișează. Cu cât site-ul afacerii clienților tăi este mai sus în rezultate, cu atât va avea mai multe șanse de a fi vizitat de utilizatorii care caută ceea ce aceștia oferă. Pe scurt, numărul clienților va crește.

Traficul organic către site crește în acest fel și vor trebui plătite mai puține reclame pentru a fi în capul listei. Tendința celor care caută anumite produse și ajung pe site-uri de care nu au mai auzit este să dea click mai degrabă pe rezultatele organice decât pe cele plătite și tocmai de aceea SEO este atât de important. Acesta este și un bun mod de a reduce costuri, pe termen lung.

Credibilitatea utilizatorilor este deosebit de importantă, iar un website care arată așa cum le place acestora îi va câștiga. Pentru că SEO nu este doar despre cuvinte cheie și linkuri, el poate să ajute site-urile să obțină trafic mai relevant decât cel din alte surse, trafic care va aduce, astfel, un profit mai mare.

Ajută afacerile să vândă mai mult pe termen lung, având o strategie bună și punând-o în practică. Ce trebuie să știi este că aceste vânzări nu se văd la fel de repede ca cele generate de reclame,; însă avantajul SEO este că orice câștig este unul pe termen lung și nu se pierde la prima sincopă în bugetul alocat.

Tot ce ai citit aici despre SEO este foarte pe scurt. Însă ce îți propunem, dacă ești la o cumpănă profesională, este să faci un pas în direcția acestui domeniu și să te bucuri de toate provocările pe care ți le va da; și mai ales de rezultate. 

Credite foto: unsplash.com