Descoperire uriașă în medicină. Oamenii de știință au făcut șoareci paralizați să meargă din nou

FOTO: stevepb/Pixabay.com
FOTO: stevepb/Pixabay.com

O echipă de cercetători germani aduc o speranță în viața celor care au paralizat în urma unor leziuni la nivelul coloanei vertebrale. Oamenii de știință au reușit să facă șoareci paralizați în urma unor leziuni la nivelul coloanei vertebrale să meargă din nou, restabilit o legătură neuronală considerată până acum irebarabilă la mamifere.

Dacă tratamentul va funcționa la mamifere de talie mai mare, experții iau în calcul ca peste câțiva ani, după mai multe teste de siguranță, să poată fi folosit și în cazul persoanelor paralizate.

De cele mai multe ori, leziunile la nivelul coloanei vertebrale la oameni cauzează paralizie pentru că toate fibrele nervilor care conduc informația între mușchi și creier sunt capabile să se regenereze.

Cercetătorii de la Universitatea Ruhr din Bochum au reuşit să stimuleze celulele nervoase la şoareci paralizaţi pentru a se regenera folosind o proteină concepută.

„Ce e special la studiul nostru e că proteina nu este folosită doar să stimuleze acele celule nervoase care o produc, ci este transportată mai departe în creier. În acest fel, cu o mică intervenţie, stimulăm un mare număr de nervi pentru a se regenera şi acesta este motivul pentru care şoarecii pot merge din nou”, a declarat Dietmar Fischer, şeful echipei, pentru Reuters.

În urma tratamentului, rozătoarele paralizate au început să meargă după două până la trei săptămâni.

Tratamentul implică injectarea purtătorilor de informaţie genetică în creier pentru a produce o proteină numită hyper-interleukin-6, potrivit site-ului universităţii. Echipa de cercetători investighează acum dacă tratamentul poate fi îmbunătăţit.

FOTO: stevepb/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.