Deputat PNL, trimis în judecată pentru că a cerut mită o jumătate de milion de lei

Corneliu Mugurel Cozmanciuc e deputat de Neamț. Foto: PNL / Facebook

Corneliu Mugurel Cozmanciuc (42 de ani), deputat PNL din 2012, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Cozmanciuc a fost trimis în judecată alături de Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, şi de o persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la cumpărare de influenţă.

„În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri.

Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcţia de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană”, se precizează în rechizitoriul DNA.

Știrea apare la doar câteva săptămâni după ce jurnaliștii de la Recorder au publicat mai multe materiale despre numiri făcute pe criterii politice la Apele Române.

Președintele Klaus Iohannis a încercat să minimalizeze situația și nu a transmis un mesaj clar de condamnare a practicii.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.