Demisie importantă din UDMR: „Cârdăşia cu PSD e un lucru inacceptabil”

FOTO: Eckstein-Kovács Péter/Facebook
FOTO: Eckstein-Kovács Péter/Facebook

Peter Eckstein-Kovacs, fost consilier prezidențial, și-a anunțat demisia din calitate de membru al UDMR, după 28 de ani.

Acesta a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la protestul organizat faţă de modificarea codurilor penale.

„Cârdăşia cu PSD e un lucru inacceptabil pentru mine”, a spus Eckstein Kovacs Peter, care a afirmat că modificările la codurile penale au trecut cu voturile UDMR.

De altfel, nu e prima dată când reclamă modul în care se fac modificările la legile justiției.

„Partidele politice sunt maşinării complicate. În Parlament, proceduriştii au un rol important. Îndeobşte au state vechi în legislativ (Nicolicea şi Marton cel puţin sunt de la începuturi) şi fără să aibă nicio minimă experienţă în activitatea judecătorească au ajuns să fie tartori în materie de instituţiile puterii judecătoreşti, coduri şi alte lucruri serioase, de esenţă, în administrarea justiţiei.

Proceduriştii, inclusiv Iordache, desigur, sunt băieţi deştepţi nativ, descurcăreţi, întotdeauna deschişi la solicitările conducerii de partid, urcând de zeci şi sute de ori la pupitrul camerelor cu strigătul de luptă «procedură».

Sunt unelte, fără consistenţă de fond, care au ajuns prin voinţa unor lideri de partid să dicteze legiferarea în materii dintre cele mai sensibile. Legile de organizare a justiţiei, plus codurile în materie penală în momentul de faţă”, a scris Peter Eckstein-Kovacs.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.