Defilare de 1 Decembrie cu un tun făcut dintr-un cazan de țuică

Sătenii din comuna Optași Măgura, din județul Olt, au participat la o paradă originală de Ziua Națională. Oamenii care s-au ocupat de desfășurarea de forțe, la îndemnul primarului comunei, au improvizat și un tanc. Ca tun au pus țeava unui cazan de țuică.

Am tot văzut pe la Bucureşti cum sunt paradele astea şi am zis ia să fac şi eu aici, ce, numai la Capitală se poate aşa ceva? Nu am eu elicopter şi altă tehnică militară, dar am improvizat ceva şi uite ce a ieşit”, a declarat Marin Scurtu, primarul din Optaşi Măgura, potrivit gandul.ro.

În comuna e un sat pe care îl știu mai mult localnicii. Se numește Paris, iar la intrare este o copie în miniatură Turnului Eiffel. Mai mult, la intrarea în comuna Optași este un monument care are în vârf cifra 8 înconjurată de opt ași.

În 2018, autoritățile locale din Cislău s-au gândit să scoată mașinile de gunoi la parada de 1 Decembrie. Parada a aparținut companiei locale de salubritate din comuna buzoiană.

În imaginile care au fost postate de un localnic se vedea cum mașinile de gunoi ale firmei locale Salub Eco Cislău, împodobite cu steaguri tricolore, defilează pe străzile comunei. La sfârșit a apărut un excavator în cupa căruia stătea un angajat cu două steaguri.

FOTO: Captură Facebook
FOTO: Captură Facebook

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.