Declarația scandaloasă a unui preot despre femeile abuzate: „Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni”

preotul nicolae tănase
Foto: Captură video Dobrogea LIVE / YouTube

Preotul Nicolae Tănase din satul prahovean Valea Plopului, din comuna Posești, cunoscut pentru centrul social deschis în localitate, a declarat că fetele care sunt abuzate sexual trebuie să facă și ele pușcărie deoarece, fiind frumoase, îi atrag pe bărbații care le agresează.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

„Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Ei înțeleg că vor fi condamnați și vor face pușcărie, iar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special”, a declarat Nicolae Tănase.

Potrivit site-ului de știri Dobrogea Live, declarația a fost făcută la Constanța, în cadrul unui eveniment organizat de ASCOR (Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români) și Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Constanța.

Conform doxologia.ro, preotul Tănase a construit la Valea Screzii, în comuna Posești, un așezământ pentru copii care include, pe lângă locuințe, și un dispensar medical, o biserică, o brutărie și un staul.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a criticat afirmația făcută de preot: „„Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e și ea vinovată”. Pentru că l-a ispitit. Doar e urmașa Evei, se știe. Ergo, să facă și ea pușcărie. Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinți înarmată împotriva rațiunii, gingășiei și teologiei, reducționistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putință raportare la realitate și la revelația biblică.

Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăși. Aprioric vinovată înaintea bărbatului și bărbăției. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă și eventual barboforă. Ce trist! Când miezul creștinismului e doar libertate, dragoste, bucurie. Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii și învierii.”

Ne găsești și pe Threads.

Preotul Nicolae Tănase
Preotul Nicolae Tănase. Foto: Facebook
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.