Declarația pe proprie răspundere ar putea rămâne și după 15 mai

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri seară, la Digi24, că planul cu măsuri care vor fi luate din 15 mai va fi publicat zilele și fiecare poate veni cu propuneri de îmbunătățire, inclusiv cetățenii.

În ceea ce privește declarație pe proprie răspundere, ministrul a precizat că încă se mai discută dacă va mai fi nevoie și în ce condiții.

Același lucru l-a spus și despre posibilitatea de părăsire a localității: „Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi precizate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”.

De asemenea, cei care încalcă viitoarele reguli vor primi sancțiuni contravenționale.

În ceea ce îi privește pe operatorii economici din România, după 15 mai trebuie să organizeze programul de lucru al angajaților astfel încât să nu se încarce prea mult transportul în comun.

„Operatorii economici, de exemplu cei care vor avea peste 50 de angajați vor fi obligați să își decaleze activitatea și programul, astfel încât să fie o presiune cât mai mică pe transportul public în comun. Dacă aveți 60 de angajați, 20 să înceapă programul la 07:00, 20 la 08:00 și 20 la 09:00 dimineața, ceea ce înseamnă reducere a presiunii pe transportul în comun cu două treimi”, a precizat ministrul de interne.

De asemenea, agenții economici trebuie să-și achiziționeze termometre digitale, pentru a verifica temperatura angajaților și clienților.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.