Decizie a instanței: Becali pierde „Steaua”

Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

FC Steaua, echipa pe care o finanțează Gigi Becali, a pierdut un litigiu cu reprezentanții Clubului Sportiv al Armatei și nu mai are dreptul de a folosi numele „Steaua București”. Decizia însă nu este definitivă și mai există o ultimă cale de atac.

Hotărârea a fost luată de judecătorii Curții de Apel București și va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele „Steaua”, „Steaua Bucureşti” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.

Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor „Steaua Bucureşti” din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. Respinge cererea de acordare a daunelor cominatorii.

Obligă pe intimata pârâtă SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA la plata cheltuielilor de judecată către apelanta-reclamantă efectuate în primă instanţă şi apel, în sumă de 450 lei. Cu recurs”, se arată în decizia Curții de Apel București, potrivit Mediafax.

Decizia vine la aproape două săptămâni după ce CSA Steaua, clubul Armatei, a anunțat că înființează o echipă de fotbal la seniori, care va avea numele „Steaua București” și va fi înscrisă din sezonul viitor în Liga a IV-a. Noua echipă ar urma să fie coordonată de Marius Lăcătuș.

De asemenea, noua echipă ar urma să joace în Ghencea. Arenele Steaua, Dinamo, Rapid și „Arcul de Triumf” urmează să intre într-un proces de modernizare pentru organizarea meciurilor de la Euro 2020.

„Stadionul Steaua cred că va fi doar modernizat, pentru că există tribuna oficială, a cărei durată de funcțiune nu a expirat. Probabil vor fi înlocuite cele două treimi din stadion, mai puțin tribuna oficială, care va fi refăcută la standardele UEFA 2020”, a declarat atunci președintele CSA Steaua, George Boroi.