Decizie de ultimă oră a profesorilor. Ce se întâmplă cu greva din învățământ

greva profesorilor
Foto: FSLI (Facebook)

Profesorii au anunțat Guvernul că au decis să oprească greva, au declarat surse pentru Știrile PRO TV.

Angajații din învățământ ar urma să primească, de la 1 iunie, 25% în plus la salariu.

De asemenea, ei ar urma să primească și prime în luna octombrie, timp de 5 ani: 1.500 de lei pentru profesori și 500 de lei pentru personalul nedidactic. Aceste bonusuri se numesc prime pentru dezvoltare profesională.

La începutul anului 2024 angajații din învățământ vor primi jumătate din restul creșterilor promise, adică 50% din diferența între noua grilă de salarizare, care ar trebui să intre în vigoare până la 15 iulie, și salariile dascălilor la 31 decembrie 2023, mai notează sursa citată.

Guvernul va adopta astăzi creșterile salariale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.