Decizie a instanței: Novak Djokovic poate intra în Australia

FOTO: Carine06/Wikimedia Commons
FOTO: Carine06/Wikimedia Commons

Numărul 1 mondial în tenisul mondial, Novak Djokovic, va fi eliberat din carantină, potrivit unei decizii a instanței australiene. Judecătorii au decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de frontieră să-i anuleze viza de intrare în Australia.

Djokovic a primit o derogare pentru a putea participa la Australian Open fără să fie vaccinat, el susținând printr-o adeverință medicală că ar fi trecut recent prin infectarea cu coronavirus și nu e necesar să se imunizeze.

Australia cere ca toți vizitatorii străini să fie vaccinați cu două doze sau să efectueze 14 zile de carantină. Mulți australieni au fost revoltați când au aflat, pe 4 ianuarie, că un superstar al tenisului a fost aparent lăsat să intre direct în țară, deși nu a prezentat vreo dovadă a vaccinării. Ar fi avut, în schimb, o scutire medicală.

Temându-se de consecințele politice, premierul Scott Morrison l-a avertizat pe Djokovic că va fi trimis acasă dacă nu reușește să prezinte o dovadă medicală adecvată, deși inițial spunea că va lăsa decizia la latitudinea statului Victoria, unde se desfășoară turneul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.