Decizia PSD în privința votului pentru guvernul minoritar PNL-UDMR

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul pe care îl conduce nu va vota un guvern minoritar, după ce liberalii ar fi decis într-o ședință cu președintele Klaus Iohannis să depună la parlament o listă pentru un guvern PNL-UDMR.

„Soluția unui guvern minoritar e o greșeală foarte mare și nu putem susține așa ceva. Când ai de-a face cu patru crize – economică, sanitară, socială, politică – nu poți trece prin aceste crize cu guvern minoritar. Îți trebuie un guvern stabil cu o majoritate în Parlament.

Un guvern minoritar este o ruptură între Guvern și Parlament. Știu că au mai existat guverne minoritare în România, dar nu într-o astfel de situație de criză.

Cu certitudine, PSD nu va vota un guvern minoritar. Nu este luată o decizie în acest sens, dar acest lucru o să-l recomand colegilor mei”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD mai spune că alegerile anticipate reprezintă o variantă și nu exclude nici soluția unui guvern tehnocrat. Marcel Ciolacu a mai spus că „întoarcerea la popor nu este nicio rușine și nicio catastrofă”.

Pentru a fi învestit guvernul condus de Nicolae Ciucă ar fi nevoie de 234 de voturi. PNL și UDMR se bazează pe cel mult 158 de voturi, în condițiile în care mai mulți liberali, în frunte cu Ludovic Orban, au anunțat că părăsesec grupurile parlamentare din Senat și Camera Deputaților. Cel mai probabil, aceștia nu vor vota guvernul.

La cele 158 de voturi s-ar adăuga și 18 voturi ale minorităților.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.