Debut de senzație pentru voleibalistele din București în Liga Campionilor

Voleibalistele de la CSM București au reușit un start perfect în Liga Campionilor. Foto: CSM București

CSM București s-a impus pe terenul formației poloneze KPS Chemik Police, scor 3-1 (25-19, 25-16, 16-25, 25-22), în prima partidă din Grupa E a CEV Women’s Champions League.

Bucureștencele, care încearcă să repete izbânda voleibalistelor de la Alba Blaj, ajunse până în finala mare în sezonul trecut al Ligii Campionilor, au câștigat clar primele două seturi în Polonia, la Koszalin.

Japoneza Kanami Tashiro, excelentă pe postul de ridicător, extremele Adina Salaoru și Maret Balkenstein-Grothues și centrii Irina Trușkina și Nicole Koolhaas nu le-au dat nicio șansă adversarelor în prima oră de joc.

Polonezele au revenit în meci în al treilea set, însă nu au putut opri tăvălugul bucureștencelor, la care a debutat și o mare speranță a voleiului românesc: Francesca Alupei (15 ani), care a reușit și un as.

În grupa ”tigroaicelor” mai sunt și puternicele echipe Dinamo Moscova – care are în palmares 11 titluri supreme în Europa (n.r. – record absolut) – și Fenerbahce Istanbul, câștigătoarea Ligii Campionilor din 2012.

Turcoaicele au câștigat în primul meci, în deplasare, cu 3-1, pe terenul rusoaicelor. Primele două echipe din Grupa E se califică în faza următoare a Ligii Campionilor.