De ce să nu bei băuturi acidulate în avion și când sunt mai puțin turbulențe

FOTO: InsightPhotography/Pixabay.com
FOTO: InsightPhotography/Pixabay.com

Mulți călători cu avionul fac greșeala de a consuma băuturi carbogazoase în timpul zborului. Puțini știu că există un risc. Mai exact, la altitudini ridicate, aceste băuturi pot provoca umflarea tractului intestinal, pot provoca disconfort crescut, crampe și gaze.

Indicat ar fi să beți un pahar cu apă plată. Dacă zborul e mai lung, ar trebuie să beți măcar unul la fiecare oră, pentru că în avion este mai puțină umiditate în aer, iar corpul se deshidratează mai repede. Dacă nu vă hidratați corect, pot apărea dureri de cap, amețeli, crampe musculare și o stare de oboseală generală.

Tot în ceea ce privește o călătorie plăcută cu avionul, cei care se sperie de turbulențe ar trebui să știe că, potrivit piloților, cu cât este mai dimineață zborul cu atât vor fi mai puține perturbații în aer din cauza schimbărilor de temperatură. De asemenea, furtunile de vânt puternic apar în general după-amiaza sau seara.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.