De ce își fac britanicii provizii de hârtie igienică

Foto: Pixabay / DizzyRoseblade

Incertitudinea privind Brexit a forțat cel mai mare importator de hârtie igienică din Marea Britanie să își facă provizii importante, astfel că va reuși să facă față cererii și în cazul ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord.

Compania Wepa a acumulat deja 600 de tone de hârtie igienică, sau 3,5 milioane de role, în depozitele din Marea Britanie. Firma a închiriat vapoare pentru transportul acestora, camioanele fiind insuficiente, scrie BBC.

Mai multe lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie s-au confruntat, în ultimele zile, cu o creștere a cererii pentru hârtie igienică. Se pare că termenul-limită pentru atingerea unui acord în privința Brexit-ului, care expiră la finalul lunii martie, ar fi provocat creșterea interesului britanicilor pentru hârtia igienică de import.

Pentru a acumula cât mai multă hârtie igienică, Wepa a achiziționat și câteva spații de depozitare suplimentare. De asemenea, compania a importat și materiale brute, precum carton și hârtie, pe lângă produsul finit.

Wepa își vinde produsele în cele mai importante lanțuri de magazine din Marea Britanie: Lidl, Morrisons, Sainsbury’s și Tesco.

Compania a importat hârtie igienică, cu vapoarele, de la Napoli, din Italia.

Marea Britanie este cel mai mare importator de hârtie igienică din Uniunea Europeană, iar britanicii sunt și cei mai avizi consumatori ai produsului. Britanicii folosesc de două ori și jumătate mai multă hârtie igienică decât media europeană.

În Marea Britanie se folosesc anual aproximativ 1,3 milioane de tone de hârtie igienică, din care 1,1 milioane de tone provin din importuri.

Foto: Pixabay