De ce a murit în maternitate tânăra din Botoșani. Descoperirea făcută de medicii legiști

Un val de revoltă a pornit în Botoșani, dar și în țară, după moartea Alexandrei, o tânără în vârstă de 25 de ani. Personalul medical al maternității din Botoșani este acuzat de neglijență și a fost a fost criticat inclusiv de autorități.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, Ioan Asaftei, „cauzele decesului, conform cu certificatul medical constator al decesului au fost: insuficiență cardio-respiratori acută, edem pulmonar acut și o sarcină oprită în evoluție, complicată infecțios”.

Tânăra era la a patra sarcină, în 14 săpătămâni. Avea sângerări și dureri mari în zona abdominală. A fost dusă cu ambulanța la spital și investigată.

Personalul medical ar fi ajuns la concluzia că nu se impunea încă evacuarea sarcinii – în ciuda durerilor mari și a sângerării de care se plângea botoșăneanca. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție.

După șapte ore petrecute în Maternitate, fără evacuarea sarcinii și în ciuda rugăminților Alexandrei de a se interveni pentru că nu mai suporta durerile, tânăra a decedat, vineri dimineață, 17 august 2023, în jurul orei opt, în urma unei hemoragii masive.

Familia tinerei a acuzat personalul medical de indiferență. Spun că Alexandra a fost lăsată efectiv să moară, fără să fie evacuată sarcina.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.