Dăncilă s-a supărat pe Ponta. Îl numește „mincinos” și „duplicitar”

ponta dăncilă
Foto: Facebook

Premierul României, Viorica Dăncilă, a publicat luni, 19 august, un mesaj pe pagina de Facebook prin care îl critică pe Victor Ponta, președintele partidului Pro România, pentru că ar fi „mincinos și duplicitar”.

Conflictul dintre cei doi a apărut după ce, tot astăzi, Victor Ponta a scris pe rețeaua de socializare că Viorica Dăncilă i-a cerut sprijinul pentru ca PSD să rămână la guvernare. Ponta a menționat că Dăncilă i-a spus că va scoate ALDE de la guvernare și că va da mai multe ministere formațiunii Pro România.

„Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a mai precizat că ea nu face „astfel de trocuri politice “intri tu și îl dăm pe celălalt afară””: „Nu asta înseamnă politică pentru mine. Dacă domnia sa a făcut astfel de tranzacții tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop să-și asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei și-au exprimat ferm în CEX opinia față de o alianță cu Pro România, și ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta”.

Anterior, Victor Ponta a susținut că Viorica Dăncilă i-a cerut sprijinul pentru ca social-democrații să reușească să rămână la guvernare, după ce relația PSD-ALDE s-a răcit tot mai mult: „Doamna Dăncilă mi-a cerut și mie “sprijinul pentru rămânerea la guvernare”; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE și să îi iau eu parlamentarii – și că îmi dă ce ministere doresc pentru Pro România / a insistat să mă vadă și să mă convingă deși am fost foarte clar că nu cred și nu mă interesează ofertele ei!”.

Ponta mai spune că i-a explicat lui Dăncilă că „târguielile gen “Piața de zarzavat din Videle” sunt inutile” și că Pro Romania ar sprijini PSD numai dacă premierul renunță la candidatura proprie la prezidențiale, pe care liderul Pro România o numește „o situație penibilă și jenantă pentru orice social-democrat”.

Fostul premier al României mai susține că i-a cerut lui Dăncilă să stabilească împreuna cu ALDE și Pro România „un candidat comun cu șanse reale de a merge în turul al doilea”, „o alternativă serioasă pentru Iohannis și Barna”, însă Viorica Dăncilă s-ar fi „supărat” și nu ar fi fost de acord.