Dăncilă l-a reclamat pe Iohannis la Curtea Constituțională

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a depus o sesizare la Curtea Constituțională pe tema remanierilor. Premierul a făcut acest anunț la începutul ședinței de Guvern. „Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României este mai presus de jocul politic sau de campanie electorală”, a spus Dăncilă.

Dăncilă a spus că singura situație incertă în pragul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene este creată de șeful statului, care refuză să semneze numirea Liei Olguța Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

„Am sesizat Curtea Constituțională pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, nu îmi doresc acest lucru, dar interesul României este mai presus de ambiții, de jocul politic sau de o campanie electorală”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai spus că își dorește ca România să exercite cu succes președinția Consiliului UE, iar acest lucru poate fi făcut doar „conferind întreaga autoritate și legitimitate tuturor miniștrilor din cabinet”.

„Cred ca jocul politic trebuie să fie cel… Nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a susținut că este important interesul Romaniei. „Nu ne putem permite să schimbăm miniștrii după ce au fost preluate toate dosarele, după ce au fost stabilite prioritățile pentru fiecare minister în parte”, a adăugat premierul.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu a finalizat analiza cu privire la remanierea propusă de Dăncilă, precizând că „acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu este capabil să genereze un Guvern performant”.

„Suntem la al treilea guvern care nu e cu nimic mai bun. Avem guvernare pesedistă foarte, foarte slabă. Înlocuim oameni slabi cu alți oameni slabi. Au intrat într-un fel de circ. Eu nu sunt de acord să se continue în acest circ. Prima concluzie e că aceste remanieri sunt făcute de ochii lumi. Așa nu se poate și nu voi fi de acord să se continue”, a declarat Klaus Iohannis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.