Dan Barna: USR-PLUS are 23% în sondaje. Marcel Ciolacu: Suntem peste PNL, câștigăm alegerile

FOTO: Facebook/ Dan Barna
FOTO: Facebook/ Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna spune că potrivit ultimului sondaj intern efectuat Alianța USR-PLUS ar obține 23% și ar fi la egalitate cu PSD. Potrivit lui Dan Barna, USR-PLUS ar fi la egalitate cu PSD, care ar lua 23%, iar pe primul loc ar fi PNL, cu 30%.

„Da, este un sondaj intern pe care l-am realizat în ultimele zile. Așa arată cifrele la momentul acesta, dar obiectivul nostru este să avem o prezență cât mai consistentă, pentru că – asta o spune sondajul despre care vorbim – la întrebarea «Cine credeți că poate să facă reformă în România?», 72% din respondenți spun că USR-PLUS.

Într-adevăr, spun că este nevoie de o coaliție, că nu suntem suficient de experimentați în administrație. Apare și această realitate”, a spus Dan Barna, copreședintele Alianței USR-PLUS, la Digi24.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, are alte cifre. „Marcel Ciolacu a spus că am trecut peste PNL în sondajele de opinie și avem 31%. PNL este sub noi cu un procent, iar USR-PLUS este cu puțin peste 20%. A spus că după 6 decembrie vom fi la guvernare”, au declarat surse din conducerea PSD pentru Europa Liberă.

La începutul săptămânii, Marcel Ciolacu își exprima încrederea că PSD va câștiga alegerile parlamentare și că va desemna premierul.

Potrivit unor surse Hotnews.ro, în următoarea perioadă, PSD își va centra mesajele pe modul în care Guvernul gestionează situația epidemiologică.

„Alexandru Rafila va fi comunicatorul partidului care va ieși în conferințe pentru a arăta incompetența și greșelile liberalilor. Suntem pe un trend ascendent al infectărilor și trebuie să taxăm orice prostie făcută de Guvern. Există premisa ca săptămâna viitoare să avem 8000 de cazuri”, ar mai fi spus Ciolacu într-o ședință cu liderii partidului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.