Dan Barna a anunțat cu cine votează în turul al doilea al alegerilor

Foto: Dan Barna / Facebook

Dan Barna, fostul candidat la alegerile prezidențiale din partea USR-PLUS, care nu a reușit să intre în turul al doilea, a anunțat că îl votează pe actualul președinte Klaus Iohannis.

„Cum luptam cu fake news? Continuăm să repetăm adevărul! Particip la vot și votez actualul președinte. Îi îndemn pe simpatizanți și susținători să facă la fel. Toate știrile despre boicot sunt încă o minciună ordinară din șirul de știri false marca PSD. Nimic mai mult”, a scris el pe rețeaua de socializare Facebook.

Chiar dacă Dan Barna declară că va merge la vot, o parte dintre cei care l-au votat s-au declarat dezamăgiți de rezultatul votului și au anunțat că nu vor merge la urne în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, considerând că niciunul dintre candidații rămași în cursă nu îi reprezintă.

Lideri din alte partide politice au anunțat că votează cu președintele Klaus Iohannis.

Cu cine votează Kelemen Hunor

 

De pildă, Kelemen Hunor, șeful formațiunii maghiare UDMR, a spus că el va vota cu actualul președinte Klaus Iohannis. Pe de altă parte, UDMR nu susține oficial pe nimeni în turul al doilea, iar Kelemen Hunor i-a îndemnat pe cei din comunitatea maghiară doar să iasă la vot.

Cu cine votează Traian Băsescu

 

În ceea ce-l privește pe fostul președinte Traian Băsescu, actual europarlamentar din partea PMP, el a declarat într-o emisiune la postul de televiziune B1 TV că va vota cu actualul președinte, Klaus Iohannis.

Cu cine votează Victor Ponta

 

Victor Ponta, președintele formațiunii Pro România, care a avut un rol esențial în prăbușirea Guvernului Dăncilă, a spus că nu va vota nici cu Iohannis, nici cu Dăncilă.

„Fac parte din acel mare grup de romani (probabil peste 50%) care nu este multumit si NU VA VOTA pe 24 Noiembrie NICI pentru Klaus Iohannis NICI pentru (Doamne Fereste) Viorica Dancila – nu ii consider pe niciunul Presedintele de care are nevoie Romania in urmatorii 5 ani / nu voi vota pe lozinca “raul cel mai mic”, nu voi vota contra! Cei care sunt multumiti de unul dintre cei doi candidati vor merge si ii vor vota – daca doriti sa ma injurati pe mine si pe cei care nu ii votam pe niciunul puteti sa o faceti (cei mai stupizi si inutili comentatori sunt oricum cei care ma injura din reflex – ca sunt comunist, pesedist, bla bla – fara sa citeasca macar ca am spus ca NU o votez pe Dancila)! As vrea insa sa va ganditi putin cam ce Presedinte v-ati dori pentru Romania (si sa vedeti daca aceasta dorinta se regaseste in Klaus Iohannis – de Dancila nici nu e cazul sa intreb)!”, a scris Ponta pe Facebook.