Ce spune Dacian Cioloș după demiterea lui Tudose: „Vor duce țara de râpă”

dacian cioloș
Foto: Facebook

Fostul premier Dacian Cioloș a reacționat pe Facebook după ce PSD și-a dat jos al doilea premier în numai 7 luni.

„Un an și unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliți în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiții politice meschine. Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-și decapiteze două guverne într-un an. Pe lângă populism și incompetență, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru țară: instabilitate politică”, este de părere Dacian Cioloș.

„PSD și ALDE nu sunt în stare să își asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce țara de râpă. Din punctul meu de vedere, coaliția PSD-ALDE a eșuat. România nu își poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliția PSD-ALDE”, a mai afirmat fostul premier.

Dacian Cioloș consideră că este nevoie de o alternativă și vorbește de alegeri anticipate: ”O alternativă care trebuie construită cu toți cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă țara de un an încoace și care acum sunt așteptați să gândească soluții. Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluții.

„PSD aproape că dorește cu insistență să demonstreze că nu e capabil ca partid să propună țării un premier în care să creadă. Și atunci, cum ar putea convinge țara că poate să o guverneze? Înainte de a amenința în stânga și în dreapta cu suspendări, cred că PSD trebuie să răspundă la această întrebare”, își încheie mesajul Dacian Cioloș.

Ieri, premierul Mihai Tudose a rămas fără sprijinul politic al PSD, așa că a acceptat să demisioneze. Este al doilea premier pe care PSD și-l dă jos în numai 7 luni. Fostul premier, Sorin Grindeanu, a avut aceeași soartă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.