Cutremur în România. Vestea bună: „Şanse slabe de a avea replici”

cutremur
În această dimineaţă, în jurul orei 05:40, un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade Richter a avut loc în zona Vrancea.

Seismul s-a resimţit la Bucureşti şi Iaşi, unde martorii cutremurului au putut vedea cum se mişcă corpurile de mobilă din locuinţă.

„Nu este un cutremur puternic”, a fost reacţia lui Mircea Radulian, director ştiinţific al Institutului de Fizică a Pământului. Seismologul spune că, din datele strânse până acum, are destule motive să creadă că „şansele de a înregistra replici serioase ale acestui seism sunt reduse”.

Nu ar trebui să mai avem un astfel de cutremur în 2011

Adâncimea la care s-a produs cutremurul este de 134 km. Epicentrul cutremurului a fost localizat în Munţii Buzăului, în zona Gura Teghii – Lopătari.

Statistica arată că, în medie, în regiunea Vrancea se produc, anual, 1-2 seisme cu magnitudine în jurul valorii de 5 grade pe scara Richter. Cutremurul din această dimineaţă este al doilea de asemenea magnitudine din 2011, după cel de 5,4 grade produs la 1 mai.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.