Cutremur de 7 grade în Japonia. Valuri înalte de 1 metru au lovit coasta | VIDEO

cutremur japonia
Sursa: Captură YouTube

Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade a lovit Japonia, în prefectura Miyagi, anunță CNN.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite, seismul s-a produs la o adâncime de 54 de kilometri, la 34 de kilometri în largul coastei de est a Japoniei, în dreptul orașului Ishinomaki. Cutremurul s-a simțit și în capitala Tokyo.

Autoritățile japoneze au emis și o avertizare de tsunami.

Deutsche Welle a relatat că valuri de până la 1 metru au lovit coasta Japoniei la scurt timp după producerea cutremurului.

Autoritățile au anunțat că nu există, deocamdată, informații despre existența unor victime sau a unor pagube majore. Cel puțin 200 de gospodării au rămas fără electricitate.

Compania Tohoku Electric Power Co a anunțat că a închis centrala nucleară de la Onagawa.

Circulația mai multor trenuri din regiune a fost suspendată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.