Cum vorbește o doctoriță cu fiica unui pacient cu infarct:„Da’ ce vrei, nesimțită ordinară, eu i-am dat boala la taică-tu’?”

Fiat Emilia Sorina
Foto: Dr Fiat Emilia Sorina - Cabinet Medical Cardiologie Sibiu / Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (Facebook)

Emilia Sorina Fiat, medic cardiolog la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost înregistrată în timp ce o jignea pe fiica unui pacient, după ce femeia îi reproșase că tatăl său nu a avut parte de îngrijiri adecvate în spital și că a fost trimis acasă după ce făcuse un infarct, în ciuda faptului că nu se simțea bine.

„Doamna doctor, știți cum mi l-ați trimis pe tata acasă? Știți că dormea în fund, cu capul rezemat pe perete, că nu putea să respire?”, a întrebat-o fiica pacientului într-o convorbire telefonică.

„Vrei să te dau pe mâna poliției?”

„Nu doamna doctor, eu vă dau în Tribunal! (…) Am dovezi că tatăl meu nu se simte bine, cu toate că dvs l-ați trimis acasă!”

În acest moment al discuției, medicul cardiolog se enervează și începe să o jignească pe femeie, numind-o „nesimțită ordinară”: „Da’ ce vrei tu, nesimțită ordinară, eu i-am dat boala la taică-tu’? Da’ nu ți-e rușine tu, nesimțito ordinară?”

„Tatăl meu era caz urgent doamna doctor, cu infarct făcut, era caz urgent…”

„Cine ești tu, cine ești tu? Ce-ți permiți să suni atâta, tu?”, continuă să întrebe medicul.

Într-un final, după ce a numit-o pe fiica pacientului „nesimțită ordinară” de cel puțin 10 ori, Emilia Sorina Fiat i-a închis telefonul.

Conducerea spitalului a început acum o anchetă internă.

”Ca urmare a apariției în spațiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, purtată într-un mod inadecvat și în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunță că va fi demarată de urgență o anchetă internă. Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice, care trebuie să se afle la dispoziția cetățenilor, iar orice abatere de la conduita etică, morală și profesională va fi sancționată. Totodată, ne cerem scuze cetățenilor pentru această situație care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic – aparținători sau pacient. Acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului, fiind doar o refulare personală de neacceptat”, a transmis conducerea Spitalului Clinic Județean Sibiu, potrivit publicației locale turnulsfatului.ro.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.