Cum va fi vremea până la Crăciun

FOTO: jplenio/Pixabay.com
FOTO: jplenio/Pixabay.com

Meteorologii anunță că în următoarele săptămâni, până în apropierea Crăciunului, va fi mai cald decât e normal pentru această perioadă. Nivelul de precipitații estimate va fi apropiat de normalul perioadei.

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Cu excepția regiunilor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice. În rest, valorile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit prognozei ANM citate de Mediafax.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în zonele montane.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.